Tuesday, April 26, 2011

...:::IsTiMeWa:::..


lagu...hurm....

halwa telinga ketika sepi

tension

sedih

and happy

lagu boleh menggambarkan keadaan jiwa

keadaan hati

n paling penting lagu juga boleh menggambarkan

diri seseorang...

bgi PeiJA

tersangat suker menghayati n melayan lagu ni

IsTImEwA

lagu nie dinyanyikan oleh SUAMI LIZA HANIM

group INDIGO

lagu nie best ssaaaannngggaaatt!!!

tak caye cube layari u -tube n ce dengar...

hahahhahaha....

ok laaa nie nak 

bgi lirik die tuk korang bce yew..

jangan baca jaa...

hayati ler sikit...


Tiada puisi atau lagu

Tiada potret tiada ragu 

Yang dapat ku ilham seindahmu 

Nyata kau satu dalam berjuta 

Wahai jelita kau istimewa 


Walau ku kembara sedunia 

Walau ketemu ramai wanita 

Nyata kau tiada tandingannya 

Seikhlas hati aku menyinta 

Kau istimewa, teristimewa 


Daku berikrar 

Wahai maharaniku 

Bina mahligai syahdu 

Hanya engkau dan aku di situ 


Tiada mimpi atau fantasi 

Tiada rasa lebih berseri 

Semekar murni hatimu sayang 

Siang dan malam, aku terbayang 

Kau istimewa, buat ku tenang 


Daku berikrar 

Wahai maharaniku 

Bina mahligai syahdu 

Hanya engkau dan aku di situ 


Ingin ku bawa kau ke awana 

Ingin memadu kasih asmara 

Sepanjang hayatku curah cinta 

Sebenar-benar ucapan kata 

Kau istimewa oh! Percayalah 

Ku perlu cinta dari wanitaku nan istimewa 

Beriku cintamu nan istimewa
 
lagu nie terlalu dalam makne nyer...

hopE Muy FuturE Mr. CUPID
akan hadiahkan lagu nieyh untuk pieja...

hahahahahhahah...
gediknyer
:)

ok laa...sampai sini aje entry untuk kali nieyh...

insyaallah entry akan datang ade yg special menanti ande2 sekelian...

bye..

selamat maju jaya

:)

(^_^)

Monday, April 25, 2011

tak perlu risau!!!

adus!!!

panas!

panas!

panas!

tolong saper2 sejukkan aty nieyh...

marah nie..

sakit aty pon ade...

kecewa..tak..

geram..pergh..memang sangat2 geram...

bukan apa...

tak suka nak bincangkan isu nieyh..

tapi ...eeee geram laaa...sangat2 geram....

ande2 kalau marah kat aku...

cakap terus terang....


cakap laaa..law tak puas ati..gtaw..

tak yah nak sindir2..

aku tak kisah laaa...

dah r.. malas aku nak pkir pasai ampa..

stay away fromm me!!!!

tolong jangan kacau idup aku lagi...

aku senang ngan cara aku sekarang..so tak payah nak
aarrrgghhh!

end of story!!!!



secebis kasih...sekuntum kenangan...

rindu zaman sekolah...

nak je aku jadi student sekolah balik..

tak yah  penat pkir nak cari duet,

nak keje time cuti sem...

nak dok ostel ke umah sewa?...

kan syok...

hurm..entry kali nieyh nak share tentang...

zaman sekolah dulu2...

nak tgk tak pic aku...

haaa..


jeng.....

jeng....

jeng....


nie gambow aku ngan Cikgu Math aku...

tapi siyes la nak cakap..

setiap kali time die masok ngajor...

aku mesti tidoq..

hahaha

bukan die ajaq borink...

tapi aku kan kuat tidoq!!!

hahahahahahah...

nie lak gambar kawan kesayangan aku...



comel tak???

lup u all laaa...

hope friend until forever...


hahahhaaaa...cam poyo jer aku masa nie kan...

hahahaha...bajet siot....entah apa yang hot pon aku tak taw...

hahahahahaaahahahh

inilah yang dikatakan...

secebis kasih sekuntum kenangan...

sampai bila2 kenangan bersama ampa abadi dalan hati aku

terkunci kemas dalam ingatanku...

AKU SYANG AMPA !!!

hahahahahah

bye...this is story about dolce cute schoolhood...

ade ker pekataan tu???



biler aku ......

biler aku..
mengadap lappy...dapat on9..
secara auto matik..saper panggil pon aku akan buat derk jew...
(nasib ampalah dapat kawan cam aku)

biler aku baca.....novel....
selagi ampa tak cepuk aku ngan something..jgn harap aku nak berkalih...

biler aku...dapat novel yg cukup2 menyengat...
air mate aku automatik macam pili air...laju jew kuar

bile aku tengok budak2 kene biar ngan mak n ayah de..
aku mesti terpikir cam nieyh..."macamner ler kalau aku jadi cam die???boleh ker aku idup erk?"

biler aku tengok sesorg yang tak dihargai...oleh someone yg die syg..
nak aje aku lempang laju2...(beranie ker?)

biler aku kene marah..
dalam aty aku mesti aku cakap camniyh "tak boleh kew ?kenape aku je yang kena?eh..salah aku kew?"

biler aku marah kat orang....
aku suker berangan pergi pukul2 org tu..pegi lempang2 die...

biler aku takot....
aku suker bayangkan aku nieyh SUPERWOMEN....
hantu tu yang takot ngan aku nanti...hhahahahahaahha

biler aku dah nak dekat exam...
aku tak suker tgk buku...
tak suker! tak suker! tak suker!

biler aku duduk dalam dewan exam..
aku paling tak suker duduk sebelah budak BIJAK..
sebab aku jeles tgk die jawab ngan rileks and tenang...

biler aku tengok sebarang movie..
aku suker tengok awal sikit n ujung cikit before aku khatamkan semua citer tuh...
bukan ape nak amik feel sikit...

biler aku borink...
aku suker berangan....jadik ler paperpon yang aku suker...
hahahahhaa

bile aku tak dew duit...
bende first yang aku akan buat ialah...NO TOP UP!
hahah..syian nphone shayer.....

biler aku ade masalah...
aku kene dengar suara mak aku dulu...
walaupon masalah tu tak selesai lagi...
biler dengar suara mak aku..aku ase cam problem tu dah ilang....

biler aku dok sengsorang...
aku suker layan lagu jiwang...
sebab aku tak de PAKWE nak mcj...
hahahahahaa..selamat kredit aku

biler ade orang kol aku...
aku suker cakap lelama...
biar abis kredit dier....

biler aku dah tak tawu apa lagi aku nak taip...
aku ase sampai sinijew laaa yerk entry aku...

next time kiter story2 lagi about la dolce...

huhuhu
bubbye...
see you next time..
:)



jAnGaN DiTanGIs aPa YanG BuKaN Hak KamU...


Assalamualaikum....

huhuhuhuhu...

amacam sumer..

sihat?

family?

ehem...ehem...(bf ow gf)?

jiran?

kawan adik perempuan ande...

huhuhhuhu

OMG!!!

penyakit pieja dah mai balik...

shuh!shuh!...pergi jangkit kat org len...

ok laaa back to the story...

dah bacerkan title entry peija....

hurm..apa maksudnyer erk???

apa yang dikatekan hak?

ape yang dikatakan milik?

okler..let me help u to understand this entry
aik terskeeping la plak...

hak....

hak tu macam sesuatu yang ade tuannyer..

dalam konteks entry pieja...

yang dikatakan hak tu macam...

harta,kekayaan,pangkat....

someone yang kiter sayang....

hurm...korang ade tak hak2 yg pieja listkan tadi...

mestilahkan..maklomlah kiter kan manusia tak lepas dari rasa nak memiliki

n dimiliki...

tapi pernah tak terlintas di dalam fikiran korang...

KEHILANGAN 

hak2 diatas....

pernah tak???

pernah atau tidak..pernah saja fikiran itu...

huhuhuhuhu

ok laaa..back to the point..

biler kiter kehilangan hak2 yang termaktub di dalam entry pieja ni..

course of kiter ase nak nangis..

tpi asenyer bukan nak nangis mmg TANGKAP LELEH punyer lah...

haaaa....itukan hakikat..

sapa yang rela kehilangan orang yang disayangi,harta yang banyak n semothing yang penting dalam hidup nie kan....

pieja pon tak terkecuali dalam nak menangisi kehilangan sumer2 tuu..

tapi pernah tak terdetik dihati korang yang hak2 yang korang hilang tu sebenarnya 

TAK PATUT DITANGISI!!!

hish!peija wat r u talk about!!!kiter hilang org yang kiter sayang...mestilah nak nangis...

oppSS!!!

sabor!baca dulu explanation peija nieyh..

sebenarnyer...apa yang hilang dari kiter tu...adalah bukan hak milik kiter...

tapi apa yang ade pada kiter dan tak ilang2 tu..adalah milik yang seharusnya kita syukuri..
hah...jgn pkir lelain lak

harta,kekayan,pangkat,wang ringgit,insan2 yang disisi

semua tu bukan milik kiter...

sekalipun kiter kehilangannya..jgn lah merasakan hidup ini kejam

terlalu sukar...

dan tak adil..

tapi kiterkan manusia....

sifat tu semulajadi...

tak mudah nak terima tentang sesuatu yang dinamakan KEHILANGAN

tak salah nak sedih tapi rasanyer tak perlulah sampai nak guling2 jatuh katil,

campak segala barang yang boleh pecah kat lantai,

sepatutnyer...

banyak sabar,

pasrah dan terima je Qada' dan Qadar nyer...


n kalau nak senang luper kesedihan tu...

ce pkir cam nieyh

"kalau aku ase aku nie dah tak dew saper,takdew aper-aper..maybe ada yang laaagi teruk dari aku"

haaa..setel masalah...

hidup + masalah

satu pasangan KAPEL 

yang memang tak boleh dipisahkan...

inikan hidup..

tak pernah sepi dari maslah..

so..takyah bazirkan airmata 

menangis tentang sesuatu yang bukan hak kiter

kan...

jangan dikatakan kejam bila kiter kehilangan hak kiter

jangan dikatakan zalim bile kiter kehilangna harta yang banyak

jangna dikatakan kiter tak layak hidup ngan happy biler kiter kehilangan orang yang kiter sayang

sebab semua tu hanyalah pinjaman...

yang kekal HANYALAH DIA

kiter sebagai manusia sekadar di beri pinjaman untuk menikmati kelebihan dan keistimewaan untuk 

melayari hidup dengan adenyer suker duker sebagai hamba -NYA

tiapa yang terjadi pasti ade hikmahnyer...

Sooo..lepas nie law ande2 sumer menghidap gejala yang pieja gtaw tadi kurangkanlah tangisan tu..

sebab ade yang lebih baik n indah menanti anda lepas nieyh...

ok...dun be Sob..sob...

enjoy u life as ISLAM ways..insyaallah..everything will be fine...

ok..bubye..sampai sini jew yang peija nak story...huhuhu

bye muy luply pollower...

:)

Sunday, April 24, 2011

my new blog...

wau....wau..wau....cute tak?
cute tak?
alaa....bek ngaku..cute kan?
kan?
haaaa...sebeloom ape-ape...

sekalong tens..n jutaan terima kasih untuk sahabatku yang baek aty nieyh...

kerana beliau telah berjaya merubah blog sayer yang tak shantik langsung tu..menjadi kiut macam nieyh...

tengs sesangat..

ok laa...

mesti korang nak tawu sape die kan..

jeng..jeng...jeng..


inilah orangnyer yang telah memakeoverkan blog sayer supayer chantek berseri...

CiK nUruL...kredit to youlah....

tengs alot taw...

anyways...let's follow my new blog....

huhuhuhu...

tata...bubbye...

:)

Friday, April 22, 2011

PerMaTa JeRnIH...


menangis.....

pernah tak korang alami...

mestilah kan...

kalau tak bukan manusia namanya,...

ye laa...manusiakan ade perasaan....

sedih...suker....

hurm...entry aku kali nieyh...

bukan nak story2 pasal fesyen ,politik atau masalah dunia...

tapi tentang sesuatu...

sesuatu yang dinamakan perasaan....

menggigil tubuh ini ketika jemari ini menarikan langkah menaip isi kandungan entry ini...

permata jernih saban waktu melatari pipi ini...

hanya satu kekuatanku

pasrah....

redha...

aku terima suratan ini jika ini adalah takdir ku...

bibirku menggeletar menahan pilu...

betapa pedih hati ini 

ketika kasih kita bersemi suatu masa dulu..

senyumanmu adalah bahagiaku

dukam umpama sembilu yang menikam jiwa....

sungguh aku menyayangimu...

jika diizin TUHAN biarlah ikatan ini terus kita semai hingga ke akhir hayat...

tapi itu dulu...

saat diriku benar2 diperlukanmu...

aku sedar kita hanya manusia biasa...

tak lari dari mengukir khilaf....

percayalah dimana sahaja dirimu berada...kasihku...doaku...sayangku....

sentiasa bersamamu....

SAHABATKU....

andainya permata jernih ini penggantimu...

aku pasrah...

aku redha....

akhir kata dariku...

terima kasih kerna pernah hadir di dalam hidupku sebagai seorang teman...

setiap kenangan bersamamu..abadi dilipatan hatiku....


:(
mood sedih..
siyesly...aku sedih sangat masa nie...airmata mmg mengalir tak henti masa aku taip entry nieyh
apapon au nak pesan..hargailah org yg bernama teman..sekalipun hanya seketika kita bersama..percayalah...
pernah terdetik dihati dia...aku sayang kawan aku..

Wednesday, April 20, 2011

masih ade yang sayang....


ASSALAMUALAIKOOM!!!!!.....

ade orang tak kat blog aku nieyh.....

kalau ade jawab erk...jgn tak jawab...

dosa oo law tak jawab.....

haa....dah jawab...

bagus....nie ler yang dikatakan member sejati sentiasa di hati...

:)

well macam mna idup korang2 sumer....

ok?

ade ape2 masalah?

law ade ceciter la kat saper2...

masalh nie tak boleh pendam taw....

karang jadi makin trok...

hah saper nak jawab???

so aku syorkan korang g ler jumper sesaper....

luahkan....

sekalipon pendengar tu tak dapat selesaikan masalah korang...

at least.....ringan laa sikit bebanan korang tu erk???

ok laa...kita lupa kan dulu sal problem korang tuh...

enjoy dulu sal kisah aku nieyh...

huhuhuhuhu....

haaa...daa baca tajok kat atas kan?

"masih ade  yang sayang..."

wat the hell with the title!!!

omg!!!!watch muy language...

sorry ter over acting...huhuhuhu

jgn marah erk.....

aku nie mmg biadap skit..law terasa..sorry lah yerk...

cUP!!!!...

sal lak....aku bukan memaki hamun korang pon kan? kan?

okla....perangai melalot aku dah kene....huhuhuhu

BaCk To De sToRy....

ape yang special tentang entry nie pon aku tak tawu...

well....
aku nak share some thing ngan korang....

nie tentang something yang berlaku dalam hidup aku...

honestly...

bukan nak mengata,kritik,maki-hamun,cerce ow wat so ever...
ye laa..
"bUkAn SeMuA bOlEh PeNdAm DaLAm hATi"

amacam ade setuju ngan statement diatas???

ok...

aku paham korang mesti daa bengang..ble aku nak start ceciter aku nieyh kan?

ok...

aku persembahkan...

huhuhuhu..

pernah tak sekali dalam hisdup korang...korang sayang sangat2 kat org...

well mmg tak dinafikan..setiap mnusia diberi naluri untuk menyayangi and disayangi...

kalau tak org lain pon..kat parent korang pon mesti berkilo-kilo or bertan2 kasih sayang tu kan?

urm...

aku pon tak lari dari perasaan tuh....

and aku nak tunjuk  list the PERSON that i love more than anything..

(nie tak ter nasuk AGAMA ok...sal PERSON..bukan melibatkan pegangan agama)

  • muy mom..KaLsoM iSmail
    sorg perempuan yang sgt tabah mengharungi liku2 hidup tanpa seorg ibu...perempuan yg sentiasa melimpahkan hidupku dengan kasih sayang yang tak mungkin aku boleh balas..sekalipun aku tukar dengan nyawa aku...yg sentiasa memahami aku..sekalipon aku banyak mengguriskan hatinya...sekalipun sepuluh perempuan cuba gantikan die..takkan sama dengan KALSOM ISMAIL yang telah menjadikan aku manusia di dunia ini...disaat ibu2 lain sedang nyenyak tidur..dalam dakapan mimpi...die menggagahkan diri melayur tangan diatas kepulan panas minyak...mencari rezeki..untuk kesenanganku...susah payahnya mendewasakan aku tak pernah aku lupa sampai akhir hayatku...jerih perihnya mengadakan setiap kemudahan untukku tak dapat aku bayangkan...dia rela membakar diri menerangi hidupku..setiap kata-katanya tiada yg dusta..tiap nasihatnya..tiada yang menyakiti...dalam sujudnya hanya untuk kebahagiaan permatanya...
    "mak..tiada kata selain lafaz terima kasih kerana telah membesarkan kak sampai hari ini...doa mak sentiasa mengiringi langkah kaki kak...kak tak de harta,wang ringgit untuk membalas jasa mak..tapi yakinlah..syurga yang ALLAH janjikan untuk mak..semoga akhirat kelak itu tempatmu,
    Terima kasih kerana hadir dalam hidup dalam dunia ini sebagai MAK,kepada hamba yang hina ini"
  • muy dad..ZAKI ABUBAKAR
    lelaki yang tak pernah lelah mengerah keringat,meningglkan kami adik beradik beribu batu demi mencari nikmat untuk di tadah buat anak2 yang tersayangjasamu tak mungkin dapat ku balas..sekalipun ku himpun seluruh pelosok dunia dengan wang ringgit.Terima kasih kerana telah menjadi bapa kepada sorang hamba yang hina ini..
  • Muy SiBliNg
    *MOHD NAWAWI
    *MUHAMMAD SAIFUDDIN
    *MUHAMMAD HAFIDZUDDIN
    kehadiran kalian sebagai lelaki dalam hidupku sentiasa menceriakan hari-hariku.tak pernah sedetik pon aku melupai kalian dalam hari2ku....kasih sayangku pada kalian melebihi diri ini....semoga kita sentiasa merahmati hidup kiter dan limpahkan kasih sayang melimpah ruah....walaupun kita selalu tak seangin...tapi itulah yang menyamarakkan lagi kasih sayng kita...lap u all muy sibling..huhuhu
  • aLL muy friend..
    aku tak mention nama korang sbb tak larat nak taip...anyways....thanks for being muy friend,thanks for stand by muy side,jadi pembakar semangat aku n sentiasa menyokong aku....maaf andainya aku tak mampu jadi kawan yang baik...but i will try muy best to be best ever the best,,,,,,huhuhu

    oklah...that's all for today....huhuhuhu

    moral of the entry..

    sayagn menyayangi sesuatu yang sangat indah tak dapat diungkap dengan kata2...sekalipun kita merasa diri ini tidak diperlukan
    jangan lupa masih ade insan yang sentiasa mendoakan kita....

    yang sentiasa nak kita happy...

    n percayalah...

    ~MASIH ADE YANG SAYANG~





Friday, April 15, 2011

no title....

NO TITLE????
wat is it???

well..belom paper say..

"ASSALAMUALAIKUM"
n salam sejahtera..
kepada blogger2 sekalin ye..alhamdulillah ..ye..dapat kita same2..menghayati..hari2 sebagai hambanyer yer..

yer..yer...

adusss!!!!
aku dak tersampuk ngan Dr. Fadzilah kamsah kah????

OMG!!!!

wait..back to the story...
dah agak lama aku tak menghapdate blog kesayangan korang nieyh...

(PERASAN SUDAA)
well..well....
ini yang aku nak ceciter cikit....
pernah tak korang jatuh CINTA....
hahahaha...it nice right???

haa..aku nak gtaw...

AKU DAH JATUH CINTA....

siapakah jejaka bertuah itu???

jeng..jeng...jeng..


korang pernah jumpa tak HERO aku nieyh???

name die JANG GEUN SUK

asal KOREA
hahahaha..jeles tak korang..wakakaka...

die pelakon dalam drama nieyh...


haa..die pegang watak HWANG TAE KYUNG

huuhu..siyes aku dah fallen abis kat die....

hehehehe

tu jer la entry aku hari nieyh..huhuhu

see u next time....


Monday, April 4, 2011

sebetulnya....

acually..sebenor-benornyer...
nawaitu utama aku create blog nie...nak asah bakat menulis novel.....
tapi ntah macam mana....boleh tersasar dari nawaitu nie....
anyways...
to all visitor secara sengaja atau tak...follower secara RELA ataupon TAK...

firstly..aku nak minta maaf kalau ade yang terasa....n kalau ade yang tersentap ngan entry2 aku..
aku minta maaf...
aku just meluahkan apa yang terbuku dihati.....
aku juga manusia biasa..yang mana.....ade hati dan perasaan...
kadangkala sensitif dengan apa yang terjadi di sekeliling aku....
bohong laa kalau aku cakap aku tak pernah terasa kan?
hati kite nie mmg dah dicipta untuk merasai
kekecewaan,kebahagiaan n kesakitan....
tapi..apa yang aku harapkan....
korang jangan salah faham dengan entry2 aku sebelom nieyh...

tapi kalau masih ade yang terasa...
fikir dua kali untuk itu....

n....
sebelum wat ape2 andaian ..
dengar n nilailah sari setiap aspek dan pandangan...
kadang2
bukan semua yang kita buat n fkir tu betul...
paling penting...
kalau tak nak orang wat kat kita...
jangan sekali-kali dok wat kat orang..
ok..
kat sini jelah entry nyer.....

bye...
next time kiter ceciter lagi yerk...

(^_^)

tak sangke....

ase cam nak gelak pon ade....
hikh..hikh..hikh...
macam ikon nie...






hahahahaha....ade macam oveer tak???
macammane ampa tengok aku ikon nie gelak macam nak terkeluaq lidah....
macam tulah perasaan aku bila ade yang TERASA ngan entry aku yang sebelum2 nie..
beb...sorry ler law terasa..entry tu mmg totally aku tujukan untuk ko..hahahahha....
anyways....law de bende nak settle....cam tuan member aku de tarok dalam die punyer blog laaaa
tak puas aty..plis come to my room...ow see face to face ngan aku...
aku tak marah...maybe dengan cara nie..xdew lagi org nak sentap2 kan?kan?
oppsss!!!!!sebelom aku dik terjah tak pakai helmet nieyh....
asal lak ko nak terasa kalau ko ase ko tak buat kan?
bak kata aku dulu laa...
sapa dok kat aircond..die ase manis....
right????
hah..cakap sal ayat diatas..
tak sangka masih ade yang sudi nak copy ayat aku..
well.....canggih kew ayat aku nie????
anyways..mbik laa..hak cipta tu tak perpelihara pon...aku mmg suka wat kebajikan..hehehehhe


haaaa tu satu hal..ade pulak hamba ALLAH nie...punyalah lama dia tak pernah post komen kat fb aku...
tiba2 dengan satu status aku kat fb nieyh.....
trus die komen...
hah...yang aku hairannyer..selama nie...tak dew pon nak komen papa kat status aku...

kenapa laa agak2 ampa kan???
memang laa status tu agak perkara remeh...
tapi asenyer...asal tetiba lak kan....tu yang jadi persoalannya....
hurm...terasa ker???
opsss!!!!
aku tak dew sebut name ko pon erk...
law ko terasa ambik laaa...
tak luak pon....
lantak p kat dia lah kan....

yang penting aku bahagia...hehehhehe
:0

Friday, April 1, 2011

bicara cinta...



Cinta...

" sekalipun cinta telah kuuraikan.....

dan kujelaskan dengan panjang lebar.......

namun jika cinta kudatangi.....

aku jadi malu pada keteranganku sendiri....

meskipun lidah ku mampu menguraikan......

namun tanpa lidah.....

cinta ternyata lebih senang......

sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannnya....

kata-kata pecah berkeping-keping....

begitu sampai kepada cinta......

dalam menghuraikan cinta.....

akal berbaring tak berdaya....

bagaikan keldai berbqring dalam lumpur.....

cinta sendirilah yang menerangkan cinta......."

ayat nie aku ambik dalam dialog yang dibawa oleh..pelakon movie KETIKA CINTA BERTASBIH

ayat nie aku dengar banyak kali taw....aku tulis and aku masukkan dalan entry aku nieyh...hahahaha

tapi ayat die mendalamkan?

cube korang hayati....hik..hikh...hikh.....




puisi untuk sahabat.......



SAHABAT
Sahabatku adalah titisan embun pagi
yang jatuh membasahi kegersangan hati
hingga mampu menyuburkan seluruh taman sanubari
dalam kesejukan


Sahabatku adalah kerlipan bintang  malam di angkasa raya
yang menemani kesepian rembulan yang berduka
hingga mampu menerangi gelita semesta
dalam kebersamaan


Sahabatku adalah pohon rendang dengan seribu dahan
yang memayungi dari terik matahari yang tak tertahankan
hingga mampu memberikan keteduhan
dalam kedamaian


Wahai angin pengembara
khabarkanlah kepadaku tentang dirinya


Sahabatku adalah kumpulan mata air dari telaga suci
yang jernih mengalir tiada henti
hingga mampu menghapuskan rasa dahaga diri
dalam kesegaran


Sahabatku adalah derasnya hujan yang turun
yang menyirami setiap jengkal bumi yang berdebu menahun
hingga mampu membersihkan mahkota bunga dan dedaun
dalam kesucian


Sahabatku adalah untaian intan permata
yang berkilau indah sebagai anugerah tiada tara
hingga mampu menebar pesona jiwa
dalam keindahan


Wahai burung duta suara
ceritakanlah kepadaku tentang kehadirannya.......


p/s:sajak nie aku copy n paste jew...xsempat n idea xdew nak wat sendrik...heheheh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...