Saturday, December 31, 2011

tahun baru semngat baru!


hyep!readers..daa lama tak hapdate belog ni kan?
bukan ape..tak de masa sebenarnya.
sibuk sangat,mana dengan praktikal,mak saudara sakit laa.mana dengan nak tahun baru...pendek kata sibuk-sibuk-sibuk  laaa..
tapi hari nie semagat nak update sebab rinduuuu dengan belog saya ni..hehehe

firstly..nak says...selamat tahun baru!
semoga 2012 menjanjikan tahun yang sukses buat kita semua.
harapan saye tahun ni...nak buat mak dengan ayah happy.
nak jadikan usia yang bakal meningkat ke alam 20 han ni...sesuatu yang membahagiakan kedua orang tua saya
paling penting..tahun ni taknak main2 lagi...nak jadi lebih matang!waaa.... 
nak hilangkan jerawat yang berkampung kat muka saya ni..hehehe

seterusnya...nak says..saya rindu banyak-banyak..ketat-ketat kat budak busyuk dua orang nie...

siyes..rindu nak makan mi segera dengan depa..nak merayau dengan depa..nak makan steamboat.tengok depa gadoh pastu bebel kat depa...waaaa..siyes rindu kat depa!!!!!

ok tata laaa..ade masa kita sambung lagi..mood nak berblogging dah tak ade .



Thursday, October 27, 2011

CEPAT-cepat taip!

Assalamualaikum!
hai,hi,hye!


cakap le apepon..yang aku tahu korang faham point utama aku nak says...
'SELAMAT DATANG'. ;)))


dah lama n berkurun serta berabad lamanya saya sebagai tuan tumah belog ini tidak menaip sebarang tinta buat tatapan sekalian follower and stalker saya...huhu... STALKER???

ade kaa cik pieja OIT..perahsantan laa anda hari ini..
ok..ok..back to the topic.... =.='


punca utama saye tidak menghapdate blog ini kerana saya ter-AMATLAH sibuk....dengan PART TIME saye..
dalam sibuk-sibuk tu..banyak yang nak kongi kat sini tapi tak sempat n yang penting tak tawu macam mana nak transfer datakan pada korang-korang.
Semakin nak hampir ke hujung sem dah aku,kelas pun dah banyak yang dah tak ade tapi banyak lagi nak kena ganti...keh keh keh..ape lagi kelas waktu malam laaa...nak cover kuiz yang menimbun,test yang tersangkut...waaaaa..ase nak aja aku kulum kertas-kertas assigment tu n kunyah lumat-lumat pastu telan....



:'(
Pieja!masalah tak selesai macam tu ok?
ok..ok..back to point!


dah cukup pasal kelas....pasal kuliah..time nak feeling-feeling.. (-^) pulak..


aku ase..aku dah cukup menjaga hati orang n dah cukup mengelak untuk bergaduh ngan orang...
fine..kalau salah tu masih di bahu saya...saya terima...TAPI  hinakan saya jika tangan ini menghulur MAAF,tapi tak dipedulikan.....fine!
MAAF kerana hadir dalam hidup anda sebagai yang tidak sempurna.

MAAF kerana kelancangan kata ini terkena pada telinga dan hati anda
MAAF kerana wajah ini terlalu HODOH untuk tatapan anda
MAAF kerana diri ini terlalu kerdil untuk bergandingan dengan anda


Masalah yang tergalas di bahu ini belom terungkai lagi untuk saya fikirkan PERASAAN anda,jadi KATAlaa ape pon tentang saya,hinalah apepon tentang saya....
saya tetap begini,kerana inilah saya.....sekalipun saya berubah bukan kerana anda....terima kasih atas segala cacian dan kutukan dari anda....semoga ALLAH memberikan hidayah untuk saya berubah.. amiin...


kesabaran saya ade batas....saya sedar dimana saya berdiri..n dimana saya duduk...so..tengs for your APPRECIATE....
~MOOD FINAL~

Tuesday, August 23, 2011

thanks for everythings!

assalamualaikum...
salam ramadhan al-mubarak..event dah ujung-ujung nie...aku still nak ucap jugak...
and..for hari raya yg mana dah dekat sangat....
SELAMAT HARI RAYA...
MAAF ZAHIR BATIN..

tapi bukan pasal hari raya yang aku nak share dengan korang...
aku nak share tentang perasaan aku yang sangat-sangat kecewa...
tapi...at least aku tak dak la sampai tahap nak suicide...

kalau boleyh aku nak sangat apa yang sedang aku lalui ni...mimpi buruk...
aku tak nak hadapi semua nie...
tapi bila aku celik..rupanya aku cukup kuat untuk lalui semua nie....

ape pon..thanks untuk someone yg hadiahkan gelaran untuk aku...
yang kutuk-kutuk aku..
at least..aku sedar laa jugak bahawasanya aku nie ta perfect kan?
and aku nie tak sehebat orang lain.....
thank you very much ea..untuk kritikan yang membina tue...
sekurang-kurangnya aku tak lah jadi  bangga or sombong dengan apa yang aku ade sekarangkan..




Tuesday, July 26, 2011

niLai SuaTu kEsAbArAN....

assalamualaikum...

korang!!!!
thanks eaa...cos sudi jugak menjengah ruang lingkup jemari aku mengungkap rasa...
kalau sebelom nie banyak entry-entry aku cakap mende-mende happy jer....
tapi sejak dua tiga menjak nie..aku rasa "hilang seketika" feel nak happy...
aku tak tahu kenapa...

masa nie baru aku sedar...
nikmat gembira tak pernah habis....
akan selalu ade...ade...dan ade....

tapi aku tak sedar...kesedihan...kesakitan..kekecewaan jugak satu nikmat....
dimana...segala macam kesabaran aku di uji...
sakit....memang sakit....
sedih..memang sedih...
pedih tu...cukup pedih....
tapi apakan daya...
aku hanya manusia biasa...

bila kesakitan ini bertimpa-timpa...
what can i say???
nak meraung???
untuk ape?
nak jerit kuat-kuat???
puas ke???

yang pastinya...
aku yakin ini adalah ujian dari DIA...
siapa aku yang nak membangkang???
nak tolak???

satu je yang aku nak saat nie...
restu  mak dan ayah aku....
tiap langkah yang aku lalui saat ini..
kekuatannya adalah mereka...
kesakitan yang aku lalui ini..
ubatnya adalah senyuman mereka...

dan..tak lupa kepada kawan-kawan yang sentiasa disisi...
thanks for being my friend...
aku tak nafikan adakala tingkah aku yang mengguris hati korang-korang..
aku hanya insan biasa yang selalu mengukir khilaf..
sedalam dan sepenuh hati..
aku curahkan jutaan maaf...
ikhlas dari hati aku...

korang laa kawan aku dunia akhirat...
selalu disisi aku mengukir senyuman kekuatan ketika aku lemah....
selalu menegur tatkala tersalah langkah...

tiada kata yang paling indah mampu aku ucap..

thanks for being my friend!

ok laaa dats all for this time!
salam ^_^


Monday, July 25, 2011

SEMANGAT YG MEMUNCAK!

ASSALAMUALAIKUM....

hyee korang...
korang rindu tak story-story dari aku???
*erk??toloong aaa..jangan nak perasan sangat!
--" owh..it`s so hurt...

ok laa korang aku sebenarnya.tak tawu nak story ape kat korang-korang..ape yg pasti....
kedatangan semester tiga yang baru hampir 3 minggu nie cukup mendalam kesannya dalam hidup aku...
dalam tempoh nie macam-macam yang terjadi dalam hidup aku...
kadang-kadang buat aku rasa tak bersemangat...
kadangkala aku sampai rasa nak lari jauh-jauh...tinggalkan apa yang aku hadapi sekarang..
maybe itu adalah cara yang terbaik untuk aku...

tapi...ALLAH itu MAHA MENDENGAR,MELIHAT...lagi MAHA MENGETAHUI...
disaat aku mula merasakan kesakitan,kesedihan dan kekecewaan...
DIA utuskan aku insan-insan yang memahami situasi aku....
yang menyelami jauh dasar hati aku...

sungguh aku malu dengannNYA....
aku ketika aku tersungkur tak berdaya untuk bangun...
DIA kurniakan aku dengan sesuatu agar aku bisa berdiri!

saat itu....
aku sedar...ALLAH sentiasa bersama aku....
aku harus bangun dari kesakitan ini...
so...
ape aku nak cuba katakan kat sini..

bumi mana yang tak pernah ditimpa hujan...
sakit mana yang tiada ubat...
masalah apa pon..seberat mana pon....
YAKINLAH....PERCAYALAH...ALLAH sentiasa bersama untuk memberi jalan keluar dari setiap masalah kita...

KINI aKU maMpU teRseNyUM
biAr Ape Pon OraNg Nak CaKaP
KoRANg BuKaN DiTeMPaT aKU!
FIKIR LAA KORANG NAK FIKIR TENTANG AKU
AKU TAHU APA YANG AKU BUAT...
AKU YAKIN DENGAN APE YANG AKU BUAT!

Thursday, July 21, 2011

bila hati terpaut pada-NYA

ASSALAMUALAIKUM...

hari nie pagi Jumaat yang cerah....
bersamaan 22 JULAI 2011

tanggal ini akan berlaku pada hari ini sahaja...
22 julai 2011 takkan terulang lagi..hanya sekali sahaja...

oleh itu harungilah hari ini sebaik mungkin.....
sekiranya ada kesulitan,kesusahan,kesedihan...
itu adalah ujian...dalam meniti kematangan hidup..melangkah ke alam kedewasaan...
tiap yang berlaku pasti ada hikmah nya...

Ya Allah...
aku mohon pada-MU...
mudahkanlah bagiku urusanku....
lapangkanlah dadaku....

dengan rahmatmu aku melangkah sejauh ini..
mencari sedikit sinar kebahagiaan...
Ya Allah...luruskanlah perjalanan untukku membalas jasa kedua ibu bapaku...
hanya pada-Mu  Tuhan tempat ku memohon segala pertolongan...
hanya ENGKAULAH yang mampu memungkinkan segala yg tidak...
memudahkan segala yg segala yang sukar...
Ya Allah....
sesungguhnya hanya padamu aku bermohon...

makbulkanlah doaku Ya Allah...

kepada insan yang bernama MAK dan AYAH...
luhur kasih kalian padaku...
jernih harapan kalian padaku....
perit pengorbanan kalian padaku.....

insyaallah...takkan aku siakan...

ya allah hanya padamu aku memohon segala pertolongan dan hanya engkaulah yang mampu memakbulkan doaku..

:)

Monday, July 18, 2011

sAyA NaK JaDiK HEBAT!!!!!!!!!

ASSaLAMUALAIKUM

ape kabar korang-korang...
hope korang-korang sihat lah kan....
hurm...dah sangat lama aku tak update blog nie kan?
soo malam nie ade laa sikit feel nak update..

korang ce baca apa yang aku dapat nie...
Tuhan, Dosa Ku Menggunung Tinggi, Tapi Rahmat Mu Melangit Luas

Harga Selautan Syukur Ku, Hanya Lah Setitis Nikmat Mu Di Bomi

Tuhan, Walau Taubat Sering Ku Mungkir, Namun Pengampunan Mu Tak Pernah Bertepi

~Bila Selangkah Ku Rapat Pada Mu, Seribu Langkah Kau Rapat Pada Ku~

pernah tak kita mengeluh?

pernah kan???

itulah yang selalu jadi..so

this time for me to wake -up!

thanks ALLAH for giving me the chances to chang e my life!my way!

now....i`m nothing but..



siapa saya sebelom ini tak penting..
siapa saya esok tidak penting
tetapi..

SIAPA SAYA HARI INI ADALAH PENTING!










Thursday, June 30, 2011

SeDiKiT RaSA

AssALAmuAlaIKUm!
hye korang-korang....
sihat ta?
hope korang sihat and sentiasa happy-happy...
tak maw sedih-sedih..
walaupun kesedihan tu tetap ade..tapi tak salahkan kalau kita hipokrit sikit...
mana laa tawu kalau ade yang happy dengan kegembiraan palsu kita tu...
oppss!!!
bukan nak ajar suruh menipow ok!
just untuk kegembiraan orang laen..
taa salahkan...

ok laaa korang sepanjang cuti nie tak ade apa yang best sangat aku nak share story ngan korang-korang
cuma budak kecik kat pic yabg tertera heartbeat tu dah pandai melawn cakap aku
pandai angkat tangan baca doa..bla-bla-bla je bunyinyer..
sepajang cutie nie..die banyak buat aku ketawa..huhu
sayang die ketat-ketat!
*..*

ok laa korang-korang
aku ade nak share sikit laa ngan korang..
aku mengaku aku bukan baek mana pon...tak ade laa sampai tahap dewa punya baek..
tapi jahat aku tak adelaa sampai nak kaitkan orang laen dalam hal aku
aku tak paham apa maksud HamBa AllAh tersebut dengan mengaitkan aku dalam hal perselisihan faham beliau...
maaf lah erk aku tak cukup masa nak join ko punyer kelab gadoh ke ape ke...sorry erk..ko nak gadoh nak bertumbuk ke tu ko punyer pasal...tak ade kene-mengene sama ade yang hidup ataupun yang telah tiada dengan aku...
aku tak kacau hidup ko..so tak payah nak busy body nak ganggu aku...
aku niat nak kawan baek-baek dengan ko..tapi ko siap bagi gelaran kat aku....FINE!
"TERIMA KASIH" untuk gelaran tersebut ea...
sejak bila aku jadu STALKER pon aku tataw laa...

mak cakap jangan dilayan mende-mende yang melibatkan gadoh-gadoh nie....
mak cakap kalau kita rasa orang tu tak suka kita...wat pe kita hegeh-hegeh nak kawan ngan dia...
hurm..tak pee laa..kalau ko ase aku nie tak baek...ku mintaa maaflah erk..aku nie tak perfect..banyak kelemahannya..
sorry lah erk kalau ko rase ko tak suke ngan aku...
tapi aku ase setakat nie..aku tak ade laa cri pasal or...wat pasal dengan ko...
kalau ko de terasa ngan aku..
aku mintak maaf lah yerk...
bukan cara aku nk ngate orang sesuka hati apatah lagi nak cari pasal..
lagipon..kita semuakn dah besar..dah kenal mana baek ngan mana yang buruk..
so...kalau ko se sakit hati...sakit laa ko sorang-sorang..bagi aku..
aku tak ade apa-apa yang aku tak puas hati kat ko..cuma terkilan + hairan kenapa aku turut terlibat dalam kes ko....
kalu ko ase ko bahagia ngan apa yang ko buat nie...ko buatlah...erk...teruskan...
: D

END OF STORY!

p/s:buat baik dibalas baik....itu kebiasaan
     buat jahat dibalas jahat....itu kelaziman
     buat baik dibalas jahat itu kezaliman
     buat jahat dibalas baik itu kemuliaan....

Friday, June 24, 2011

SaYa JaDi USTazAH !

AssaLaMuAlAiKumm!

selamat sejahtera korang-korang......
hurm...lebih kurang dua minggu lagi poly akan dibuka untuk kuliah.....waaaa....
tak sabar ade....malas ade...semua ade...
tak sabar..sebab nak jumpa kawan-kawan...
malas sebab bakal berteman dengan longgokan assigment!
waaa....siyes doh....
malas bebenor!
well tu perkara yang bakal terjadi dengan izin ALLAH dua tiga minggu lagi...
now...
aku nak cakap pasal SEKARANG!
macam yang korang baca kat atas tu...
aku jadi USTAZAH!

woW!
boley ke and layak ke aku?
niways...benarnya....
aku ambik berkat dan sukarela nak bantu mak aku mengajar budak-budak kat kampong aku...
ngajar nngaji muqaddam...
tak la hebat sangat sampai nak ajar orang baca quran...
tapi sekadar tolong mak aku je..

hurm...
dah lama aku tolong mak aku ajaq budak-budak mengaji...
bagi aku not bad lah....at least ngadap gak aku dengan al-quran bagai...
kalau aku rajin-rajin nak baca tu..hurm...harap..

ok laa korang-korang...
aku teringin nak share satu menda...
sorry laa if ianya sensitip....

masa ngajar diorang aku buatla.... sedikit research...wa...bajet lorh!

research aku mengenai ibu bapa zaman sekarang n cara mereka mengajar anak-anak mereka tentang agama n pendidikan biasa means sekolahlah kan....
majoriti yang datang mengaji tu umur around 5,6 tahun sampai laa yang sekolah menengah.
apa yang aku dapati..bukan semua budak-budak tu datang dengan kehendak ibubapa...
ade yang ikut kawan-kawan,ade yang datang maen-maen juat nak have fun
ye aku taawu budak lagi..tapi sepatutnya arent bagi penekanan kan...
adelaa jugak yang parent hantar tapi tak banyak...
aku paham...bukan semua pandai dari dalam rahim...
tapi takkanlah sampai umur 10 tahun masih tak kenal alif,ba,ta....

ok fine kalau cakap parent diorang busy kerja tak ade masa...
eh hello!
mak ayah aku pon busy ok!
tapi kalau aku dengan sengkatan adik beradik aku tak mengaji
tunggu laa aku and the gang of my sibling...
tak ekor pari...tangan diorang hinggap laa kat mana-mana tu

bukan aku nak mengata....
mak aku sendiri pon kadang-kadang leka..kerja mak aku lagi laa
belom subuh dah bangun...
terpacak depan kuali dengan minyak panas menggelegak...
tapi tu laa...aku baca silap sikit..dekat dapur tu dah pot pet pot pet bising..

onestly aku cukup kecewa dengan anak-anak zaman sekarang..
yang ok tu...seronok aku ngajarnya...
yang K.O
Ya Allah...
tunjuk kat Qul Ya...bacanya TABBAT...
aku tanya aa..kenal alif tak?
dengan selamba nye,goyang kepala,goyang-goyang...
adoiyyy..cene ko boley sampai tabbat kalau alif pon kau tak kenal!

hish....masa nie aku teringat balik zaman cikgu math aku ajar add math at aku
hurm..maybe aku kena balik apa yang dia kena dulu...ok..i`m sorry!
hurm.....dah banyak aku melalot...
asenya cukoplaaa sampai kat sini jew story kita yerk..jumpa lagi dilain entry!
salam sayang
PIEJA LA DOLCE!

Tuesday, June 21, 2011

sedara baru!

aSSalaMuAlAiKUM.....
korang-korang...pe kabor?
aku harap korang-korang sihat lah erk?
yang tak berapa nak sihat tu..pandai-pandailah cari klinik ke..tok bomoh ke...untuk sembuhkan korang...
ok laa aku pon tak nak melalut panjang-panjang
just nak share perasaan bersyukur yang tak terhingga kepada ALLAH S.W.T
kerana dengan izinnya..
tepat jam 6:00 pagi rabu yang cerah,seorang umat nabi MUHAMMAD S.A.W telah lahir dimuka bumi ini
dengan izin dan limpahan rahmatnya,bayi perempuan yang selama ini bermukin di rahim seorang perempuan bernama SURI BINTI KASSIM telah selamat menjengah bumi.
Bertambah lagi cucu tok wan aku..
apa yang aku harap..semoga dia lahir dan menjadi ana yang solehah,umat yang beriman dan hamba-NYA yang beribadat dijalannya....

oklah korang sorry sangat erk..aku tak sempat g tengok lagi so gambar tak ade la erk.....and nama masih belum diberi..mak aku cadangkan MUNAWWARAH....hurm...not bada mak..tapi aku lagi suka nama yang ada HUMAIRA` maknanya kemerah-merahan sebab bagi aku ompuan tukan merah...putih...hihihihihi

aku kan gelap =3

so end of story~~~~

p/s:ada yang datang ade yang pergi..dalam hidup ini...itulah permainannya...bak ayat yang selalu kita dengar....
DARI DIA KITA DATANG...KEPADA DIA KITA KEMBALI.....

Thursday, June 16, 2011

..:::short sem the serius:::..

 .ASsalAmUAlaikuM

hye korang-korang..
betul laa orang cakap...masa tu berjalan tanpa sempat kita kejar...
kadang-kadang kita sendiri tak sedar....
waaa..dah pukul tut....dah ...pukul tet...dan bla..bla... pukul lagi laaa...
but..times is running...
sedar tak sedar hampir 2 bulan aku stay kat poly nie menemani kawan-kawan aku menghabiskan sisa short sem

http://www.cute-smiley.com......kita takkan sedar betapa pentingnya sesuatu tu dalam hidup kita selagi kita tak merasa kehilangannya kan?
masa terus berlalu..banyak yang terjadi dalam hidup ini....
tanggal 12 JUN yang lalu..seorang sahabat aku telah kehilangan ayahanda yang tercinta...tiada kata selain lafaz takziah untukmu sahabat....
pemergian ayahandamu ke rahmatullah bukan suatu kesedihan tetapi kelebihan kerana ALLAH sangat menyayanginya...

Eiyna Fai
satu je pasanan aku padamu..aku tahu aku tidak pernah merasa peritnya kehilangan insan-insan yang sangat bererti dalam hidup ini...tapi percayalah..ada yang lebih baik dalam tulisan takdirmu yang DIA dah janjikan untukmu....moga kau tabah wahai sahabat....hidup ini adalah ujian...penantian untuk suatu yang abadi diSANA.....
Harapanku...moga dirimu kuat menghadapi rintangan hidup ini...
Doaku....semoga titisan airmatamu akan dijanjikan kebahagiaan...kesabaranmu disaat ini adalah kekuatanmu...
Semoga roh ayahandamu dicucuri rahmat olehnya


ok..that`s her image...

hidup umpama...burung yang terbang...kadangkala kita berada nun jauh diawan sana..kadangkala..kita terhenti kepenatan..hinggap juga di daratan....tiap pertemuan pasti ada perpisahan..

apa-apa pon semester pendek ini turut memberi pengalaman dan kenangan yang cukup indah dalam kotak hidup aku...
mengenali,memahami dan mengerti susah payah hidup ini...
dalam tempoh 2 bulan tak berapa nak cukup nie..aku sempat berkenalan dengan rakan-rakan baru...bak kate pepatah....kawan jangan ditolak..musuh jangan dicari...

niweys....aku naa share something bout this short sem...what happen to me this currently two months

  • aku berkenalan ngan mimie...


  • aku dah pecahkan side mirror budak kelas aku then..kene ganti waa...sepuloh ringgit aku daa melayang..it`s ok...nak wat cena kan..dah terbelaga moto orang hehehhee 
http://www.cute-smiley.com

  • aku mengadd kawan-kawan sekolah lama aku..then..menginbas kembali detik-detik persekolahan hehehhe..
http://www.cute-smiley.com erk..perlu ke???

  • hurm..jadi ajk persembahan kek terbanyak....aku ade wat entry kan pasal mende nieyh....

aku ase..yang tu je kott paling penting..hehheeh...actually..banyak nak letak..tapi ..ase terlalu private right???
ok laaa...ape yang aku nak story hari nie.....short sem sangat menyeronokkan...
rutin aku...bangun pagi..beli makan...on9 puas-puas....then....movie...and...so on..solat tu taa lupa ok...
yang paling best...setiap hari khamis...aku ngan kawan-kawan aku...iaitu Farra,Lala,Fadhilah Come To Me
and tak lupa Cik Mimie....akan ke pasar malam pauh...

memandangkan nie minggu terakhir kami berada kat bumi pauh nie...kami pon beramai-ramai..wat ayat kat budak laki .....hehehhe...pinjam motor diorang laaa...hehehhe..tapi pinjam tak kosong lorh.....ade gak isi nya....topup minyak penuh tank.....nasik ayam sebungkus dua....daa lepas...

so..let`s see..ape yang kami buat....

pukul 5 lebih-lebih minit laa means..lepas asar..nak g menggedik pon...solat dulu dear...

wah...sempat lagi berposing kot..huhuhu
tuuu diaa..anak dara PTSS...dalam gambar nieyh..aku memboncang je...yang bawak nyer..si Fadhilah Come To Me...yang naek sorang tu..Lala....wahh..bajet sempoi jer kan...well lokasi pertama station bus...si Fadhilah ngan Farra nak beli tiket...nak balik umah...waaa..nanti  aku akan rindu korang..waaaa....

http://www.cute-smiley.com
ok..dah lepas membeli tiket memasing...aku ngan kawan-kawan aku pon merempit...wah merempit..eh ye laa...siyess taa nafikan kalau korang naek moto dengan si Fadhilah tu...siyes...macam ribut kott..nasib baek dia tu pakai tudung...kalau taa korang mesti pikir dia tu LELAKI...waa...tabik lorh kat die...
kami merempit ke Pasaraya C-Mart Arau.....konon-konon nak menghabiskan masa laa..ye laa kalau pergi pasar malam dulu pon..nak buat ape....awal lagi kot...

Dalam berjalan-jalan menghabiskan masa kat situ..ape lagi....hehehhehehe
http://www.cute-smiley.com.........kerja selalu laa...snap!snap!


sekali sekala kita berposing ala kanak-kanak
bukan selalu kan nak jadik macam budak-budak kan...

wit wit.....bajet ade kat cameron
waaa this photo kredit to you lah CIk MiMie...tantek lorh...

Lala n Cik MiMie
ase-ase saper yang ambik gambar nie??? but nice dear...Cik MiMie..anda kelihatan sungguh comel..Lala..anggun banget...

hahahha..kanak-kanak ribena
hurm..this photo taken by..hihihihi  :>>>> PIEJA LA DOLCE

nie ape kes nie???
waaa...malu siot...sumpah taa tipow...mase aku tengah posing nie..orang tengok pelik jew....alaaa biar laa sekali- sekala aku nak jadik budak-budak pon...

si comel fadhilah
nie simple-simple je..but nice dear...
ok laaa sebelum aku lupa nak cakap...memang menjadi satu kebiasaan aku ngan kawan-kawan aku bila masuk ke C-Mart nie...heheheh..korang-korang nak tawu tak...

jeng-jeng...> > > > > > > >>http://www.cute-smiley.com....jom masuk WATSON....heheeheee


nie diorang kat depan WATSON....habit nyer adelah....menerai TESTER...tak kira laa perfume...ke or wat so ever..tapi yang kami selalu serbu is....MAKE-UP


nie muka sebelum memake-over hehehhehe


snap-snap kat cermin...hihihihihihi...with FARRA


LaLa...eh mak cik ko nak beli ape???
actually...wat demo jer...bukan nyer naa beli sangat....


nie dah lepas make-over....

aci teka kat mana kami make over???




pilih kak pilih...barang kat watson murah-murah jew....
"perli ke???"


nice trial dear..snap sendiri

muke aku jelas menempek jerawat tu....

ok laaa..end for WATSON...jom pusing-pusing menghabiskan masa  kat C-Mart yerk.....

waaa....sekali sekala buat-buat kiut dihadapan cermin....
mulanya CIk MiMie nak ajak karok...tapi..taa dew la pulak hari tu....bukan rezeki agaknya....


tolong-tolong...saya kene kurung.....

agak-agaknya itulah yang sedang difikirkan oleh Lala erk....




FARRa....lokasi posing..kedai endphone...sekali-sekala jadik model taa berbayar...


Fadhilah dengan gaya yang sentiasa comel....snap laa kononnya....but nice..sebab aku yang jadik photographernya....
masuk bakul angkat sendirik nampak....


nie kat kedai game..Lala nak beli game katanya...hai sejak bila penyakit HELMIE sengal tu dapat kat ko Lala




berangan seketika..sementara Lala mencari game yang nak dibeli....


daa nak balik lorh.....tata...nanti kitaa datang lagi yerk...



korang perasan tak..gambar-gambar kami..kalau ramai pon..mesti salah sorang kena berkorban amik gambar...

hehehhe..this photo kredit to Fadhilah


Keluar  je dari C-Mart..kami melangkah ke AL-IKHSAN..window shopping....aim kasut mana yang berkenan.....mana laa tawu ade rezeki boley beli amiin...

Jam hampir pukul 7 tiga puluh minit lebih kami pon pakat-pakat ke pasaq malam pauh...untuk kali terakhir bagi SHORT SEMESTER ini....

hurm...even mende nie bagi korangagak annoying..but it`s nice lorh....apa yang terjadi dalam hidup aku dalam masa 2 bulan nie...cukup bermakna.....walau singkat tetap utuh dalam ingatanku....

Harapanku.....selamat berjaya kepada kawan-kawan aku yang bakap amik final short sem nie...jawab baek-baek...aku nak sekelas lagi laa ngan korang sem depan...tanak macam sem dua nie...kena asing-asing kelas....aku nak kita mcam dulu....ok...

~EnD Of StoRY~

Monday, June 13, 2011

FeNOmEnA mUkA BuKU

assLAmuaLaIkUm

oke...korang-korang hari niee aku eceted sanad-sanad nak story ngan korang-korang

huwaa....

cam best je pieja

aci cite-aci cite

shut up laa..

dengar laa dulu ape aku nak bilang nie..

ko nak bilang ape?

1..2...3..4

eh helo..bilang stand for story oke..

DUSH!***

hey pieja...kemon laaa....sejak bila pulak belog ko ade drama free nie...

maen dialog-dialog plak???

hish ko nie....

dah..dah....stop be annoying....

behave yourself oke..

ok..ok...

so....

as all of you know

gejala muka buku

atau nama inggerisnyer

FACEBOOK

facebook ataupun muka buku bukan lagi fenomena baru

aku pon mula membina akaun menda alah nie sejak aku masuk poly laaa

tu poon sebab tengok member-member aku begitu ghairah menglogin akuan akaun fb nie

so aku pon ase cam best je...

dari situ aku boley menjejaki kawan-kawan sejak aku

TADIKA
 SEKOLAH RENDAH
SEKOLAH MENENGAH
SEKOLAH TEKNIK

sampai laa ke jiran tetangga aku

waaaaaa

sempoi je kan...

aku taa nafikan

fecebook banyak memberikan aku ruang

menjejak kasih sahabat-sahabat lama yang pindah

hilang...

eh hilang???

wat ever

dan dari akuan akaun muka buku tu juga

aku jumpa CIKGU aku

yang ajar aku dari darjah satu sampai laaaa

aku menjejakkan kaki ke poly nie

thank ea..MARK ZUKERBG...

ah lantak laa cene pon aku eja...

anda banyak merapatkan kembali hubungan aku ngan kawan-kawan aku ea...

well tu satu story laaa

nie satu lagi

fenomena yang aku cukup taaa suka

CHAT BOX

chat box....fungsi lebey kurang....macam mesej laaa

hurm....ok..not bad...

tapi yang BAD nyer kat sini...

bila orang yang taa berapa naa kenal add...

then approve...

ok..you be my friend... in FACEBOOK

so...kita kawan..

hai sana..

hai sini....

salam sana...

salam sini..

owh....anda dari OVERSEA..

naaa belajar pasal MALAYSIA aku yang tercinta...

owh ok....

urm..anda dari...SELATAN...

urm....naaa belajar bahasa UTARA

ok....cenggitu-cenggini

then...bla..bla...blaa..

na... nombor phone boley???

waaa..ini daa lebey lorh...

dulu cakap laen now...

story laen lak....

boleyy tolong explain....

aku taa nafikan aku memang BAGI tapi tu just untuk yang aku daaaaa 

lama mesej + chat=kenal sanad2 ok...

fine!

tapi kan yang aku heran ssekarang nie

bila ade text macam nie
"hai" or "salam"

so aku pon

"hai"

or "salam"

then..

bla..bla..bla....

dah tu

end nyer

"eh awak nie layan gak laki ea...."

fine...thank kos remind me

tu satu story but when

"hai"

then aku pon cam malas r

gara-gara insiden lalu 

 "pieja la dolce is offline. Your messages will be sent to her inbox."

so pandai-pandai laa korang tafsirkan

dah lelama..aku pon...on9 laa balik chat tu bile aku rasa selamat...

toink!

chat box tu bunyi pulak 

then the same person 

ok....ape die cakap

V
V
V
V
V
V

T_T

"sombong laa awak ni...macma laa cum sangat!"

oh welll....

thanks eaa for the PUJIAN

sooo sweet..

sekarang aku dapat konklusion nyer

bila kita balas diorang cakap 

"Eh melayan la ko"

then bila kita wat taa peduli

"Sombong la ko..macam nak ngurat..chat jer pon"

ok fine....

jangan jadikan MUKA BUKA tu sebagai medan mencari jodoh ok!

honestly aku nak gtaw..

bagi aku,bile orang antaa chat kat aku..means..dia nak kenal n kawan ngan aku...

so kalau niat dia baek taakan aku nak do know je..

hello...mak aku selalu suruh aku  bersangka baek dengan orang ok...so

sile betulkan niat anda ae....

kalau kau nak chat ngan aku..

bincang soal agama,isu semasa

well aku on jer

tapi kalau ko nak test aku

sorry erk....

aku bukan bahan ujikaji 

level kegedikkan perempuan ae..

aku ngaku memang aku taa cantik

taa lawa...

so taa payah ko susah-susah nak suruh aku cermin muke aku ok...

so....

....end of story...

Sunday, June 5, 2011

inilah yang dikatakan hidup semua nak tulis


V
V
V
V
V
V
V
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sebenarnye..banyak aku nak tulis tapi aku

MALAS 

....so....
end of story

Thursday, June 2, 2011

hobi ker nieyh???

ASSaLAMUalaiKUM~~~

selamat malam ...

ni sebab aku hupdate tengah malam okea....

hurm..apa motif aku update blog malam nie haa...

actually mata aku nie tanak terghelap....maksud dia....terlelap...atau lebih paham lagi...tidoq laaaa

ok laa...mesti dok pakat heran pasaipa aku cakap utagha mai...

hahahahha...nie semua sebab aku baru lepas usha cerita KONGSI...

haaaa...hampa dah belek kaa...hah...kasi layan baik punya kaa...

cerita action komedi...tak gelak saja.....

tengok pulak ngan geng sengal aku laa...

lala,fad ngan puak baru aku...cik mimie...

waaaa...gelak saja laaaa....

mau tak lawak...

shaheizy sam aku berlakon..buh pulak ngan aizat penang mari...

waaa.....tak henti dok gelak....mau buat ramai laaa..

eh...apa yang aku nak cerita nie....OMG....

panjang gila mukadimah aku...satgi tak pasal-pasal korang g kat side area kat ujung atas tu..siap klik X sign besar punyer....

ok..ok...aku story.....

aku tak taw sejak bila aku dapat habit nieyh...

tapi aku memang suka....

suka tengok aksi-aksi dia....

kreativiti dia....

dari situ aku boleyh nilai...

semewah mana yang depa nak,sesimple mana yang depa mau....

waa....

eh...lupa lak nak cakap ...

actually.....aku tak taw nak  kata nie habit ke...hobi ke...buang tebiat ke....

sebab aku sukaa sangat...."TENGOK GAMBAQ ORANG KAWIN"

aku tak taw kenapa.....tapi cantikkan...aku suka tengok...

tak caya jom p usha sekali ngan aku...









aku tak taw kenapa.....cantikkan.....waaa..so sweet...ade yang wat tema in garden laa,kontemporary laaa

ala-ala klasik laa...macam-macam lagi laaa....

waa..suka-suka....

hehehe...dat all yang aku nak story ngan korang...hehehe

bye.....

p/s:suka ttengok gambar ke...suka nak heheheheh...sshhuttt....

ganbar nie aku amik kat fb...gambar kahwin abang kawan aku...hehehe..jangan maraaa abang nuat ea...pieja suka hehehe...

Tuesday, May 31, 2011

sebuah perjalanan (continue~~)

assalamualaikum..

ok..sekarang aku nak sambung entry aku yang tertunggak tu....

lepas jer aku tanya uncle tu..

aku pon...stay la kat seat yang memang disediakan untuk pengguna pengangkutan awam kat situ....

aku tak kesah bab tu...

tapi aku kecewa laa...cube korang bayangkan...dari pukol 5 lebih-lebih minit aku tunggu...

kol 6 lebih puluh minit baru aku dapat bas...

tu aku tak kisah sangat la...standard r....pernah aku tunggu bas dari butterworth ke alor setar....

masa tu PENANG SENTRAL dalam proses pembinaan lagi...pukol 1:30 kat situ...pukol 7 malam

aku masih terpacak kat situ....

so aku d ah biasa ar...

yang aku kecewa sangat.....pasal pakcik tu...

actually...aku sangat-sangat menyanjung tinggi pak cik-pak cik yang memegang jawatan perkhidmatan awam nie...

ye laa...tanpa diorang belum tentu aku dapat balik....

tanpa diorang camner orang-orang kita yang tak ade kenderaan nak bergerak kesana-sini...

so,aku memang tabik double spring laaa kan...

tu satu hal....

bile pak cik tu wat aku camtu...

aku terkilan sangat...

aku paham maybe pak cik tu letih seharian memerah keringat...

aku tak kesah...

tapi perlu ke tipu aku...

susah ke nak sebut "pukul  6:40 jap g dia jalan laa"

haaa...easy right??

tak payah susah....

nak tipow-tipow aku....

lagipon..aku bayar laa..bukan sesuka hati mak bapak aku je aku naek...

peasanan aku sebelom aku end of story..

"orang berbudi...kita wajib berbahasa

orang memberi jangan segan-segan merasa"

^_^

salam sayang

PIEJA LA DOLCE

Monday, May 30, 2011

satu perjalanan...

assalamualaikum......

hurm..amacam semua...ada sihat???

or..ade yang sakit-sakit...???

kepada yang sihat tu alhamdulillah laa..kepada yang tak berapa tu...hope korang cepat sihat ea...


uurrmmm....daa tengok tajuk enry kat atas???

ok..tak maw panjang cite...aku pon daa x sabar nieyh...

hari khamis lepas....aku balik umah...

perasaan tu berkobar-kobar do...

ecxcited+happy=korang pkir laa sendrik apa feeling aku masa tuu..hihihih

ok laa..hari tu aku tumpang X-roomate aku....si...

ceteka-ceteka.....
*
*
*
*
*
hehehe...tattara..tattara..

jeng-jeng~~~


haa..inilah orang nyer

cute like me right???

hahahah..perasan seketika bersama 

PIEJA LA DOLCE
ok..ok..back to the story

aku pon dengan berbesar hati menumpang beliau...

tapi tak la sampai depan umah..

dia lempang laju-laju baru taw...

tu trade mark die ok!

ok laa..around kul 5 lebih aku sampai kat SHAHAB PERDANA

SHAHAB PERDANA tu..STESEN BAS utama kat ALOQ SETAQ...

kat situ hampa carik laa tiket nak pi mana pon...janji bukan ke kubow,SABAH,SARAWAK....

oversea tu semua x dew laa...oooo

mayank cantik muke aku nak kasik semua tu,.....

ok back to the story

aku pon macam selalu laaa...

ambik port aku kat stesen bas sungai petani..sebab bas tu singgah pekan rabu...

then aku pon dengan happy nyer tercongok la kat depan tu macam ratu cantik yang memang tak cantik

hahahahahah.....

then lebih kurang 5:40 kot...aku pon g usha bas laen sebab aku ase bas nak ke sp tu..xdew an...

then..aku nampak bas yang aku pernah naek dulu CITIBUS kalau tak silap...

then dengan wajanya aku melangkah pergi....sampai je kat depan bas tu...

aku intai laa drebar bas tu..

"erm..pakcik..."

belom sempat aku bagi madah berhelah kat pak cik tu....korang taw ape dia cakap

"bas x jalan dah..nie trip last"

OMG!!!

grrrr...

it`s ok....xpew-xpew...bas lain banyakkan???

so aku dengan x malunye pusing lagi....walaupun aku perasan ade mak-cik n bro-bro yang dok perhati aku ke hulu kehilir dengan bag lappy aku n beg balik kampung aku....

waaaa....malu x malu..yang penting aku boleyh balik..

aku pon menanti...

dan menanti...

dan menanti...

sampai kul 6:05 minit petang...

aku nampak bas HBR...

waaa....

kat bas tu tulis
"K.NERANG
HOSP.SULTANAH BAHIYAH"


waa....mesti die singgah pekan rabu nie...

aku pon...

tunggu lagi...yeyeyey..boleyh balik...yyeyeye

dengan excited aku harungi pemunpang yang turun tu..aku menanti penuh sabar...

belom sempat aku jengok kepala kat pak cik drebar tu...

korang tawu apa die cakap

"service daa habih.."

OMG!!!

maakkkkk..nak balik!!!!!!!!!!!!

ok xpew-xpew pieja..dun be sad2...

big gurl dun cry...

aku pon daa malas nak jalan lagi..

aku ase baek aku tanye pak cik kaunter tu lagi baek..

aku pon p laa dengan semangat nya~~

aku tengok ade pak cik cina..

urm....pergi je laaa kang xdew bas..monangeh ko...

ok..aku pon pi laaa..

aku tengok ade pak cik drebar bas HBR tadi..urm..ade harapan tak aku nak balik nie???

ok..wait..try dulu...

aku dengan wajah yang cukup innoncent nie bukak la mulut nie..

"uncle..bas pekan rabu ada lagi x?"

"itu bas tu,lu tunggu laa..nanti jam 6:40 die jalan laa"
sambil tangannya tunjuk kat arah bas yang kau pegi tadi

"ok...thnak you uncle"

aku pon belek kat pakcik yang cakap no service tadi..

muka dia cam cuak sikit

SIAL!!!

aku kena tipo...

oh...pak cik y???

saya tak buat dose pon kat pak cik....

sampai aty pak cik tipu saya..

*******

stop dulu mata dah kelip-kelip suruh tidow...ok..next time i continue


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...