Sunday, May 8, 2011

doktor chinta

dah lama rasanya menyepi

menaip entry tentang novel yg aku baca...

so..aku kembali dengan sinopsis novel yg cuuukkuuup best~~~

tak dapat digambarkan dengan kata2..

seminggu cuti aku kat umah tak boeyh on9..tak boeyh mcj..

nasib baik cousin yg terchenta bagi novel baru..

huhuhu..

best tahap cipan~~

hah nie imej nyer~~


siyes novel nieyh memang tangkap leleh~~

tangkap cintun~~~

tangkap pecah perut~~~

siyes lawak nak mampos~~~

sedeiyh tahap cipan~~~~

romantik tahap eeee tak taw nak kate pe..

law tak caya baca la sendrik~~~

paperpon this is the synopsis of the story~~~

Mazliana Haji Nordin, gadis comel yang sempoi dan selamba. Terpaksa menjadi kekasih satu malam kepada Tengku Iskandar untuk mengelakkan Tengku Iskandar berkahwin dengan pilihan mamanya. Tetapi rancangan menjadi rumit apabila Tengku Mariam, mama Tengku Iskandar menyukai Mazliana dan terus merisik Mazliana. 
Banyak perkara yang berlaku kepada mereka tetapi Mazliana menghadapinya dengan bersahaja dan sempoi. Kewujudan Tasha dan Julia Hana sebagai penagih cinta Tengku Iskandar sedikit pun tidak menjejaskan sifat bersahaja dan sempoinya itu pada awalnya. Namun, sekian lama bergaduh, mengusik, membuli sesama mereka, ada perasaan halus wujud dalam hati masing-masing. Tapi, biasalah, Tengku Iskandar dengan egonya, Mazliana dengan perangai bersahaja dan kelibutnya. 
Julia Hana, model terkenal menjadi pilihan Tengku Iskandar kala itu kerana cinta Tengku Iskandar masih milik Julia Hana walaupun pernah dikecewakan oleh model terkenal tu. Tapi, sejauhmana keikhlasan Julia Hana dalam perhubungannya? Bagaimana dengan Mazliana? Takkan sedikit pun tidak terkesan dengan layanan lembut Tengku Iskandar pada Julia Hana sedangkan kata-kata laser saja yang keluar pabila bersamanya? Tengku Mazlan, Tengku Mariam, Zikri, Syamin dan Taufiq adalah sebahagian insan-insan yang mewarnai lukisan hidup Mazliana Haji Nordin. Untuk menyelami hati dan kehidupan Mazliana Haji Nordin, Doktor Cinta ada coretan ceritanya

ehsan:http://jomlayanbuku.blogspot.com

k laa stop story kat cini~~nak melayan maharajalawak~~~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...